Spelbara händer i Texas Hold’em

Självbehärskning och att tänka långsiktigt inom poker

Den största och absolut vanligaste typen av poker när det kommer till spel om pengar är utan tvekan Texas Hold’em. De flesta har någon gång spelat det vare sig det är på skoj utan pengar eller med pengar. Därför känner de flesta i någon mån till reglerna.

Poker_cards_and_chipsNär man spelar Texas Hold’em kan det vara lockande att spela varje hand man får eftersom man känner att man ju kan ha tur eller att det är tråkigt att bara titta på. Och det stämmer ju. Det är alltid frustrerande när man har lagt en hand och det ändå
dyker upp helt rätt kort på bordet. Men när man spelar poker måste man ha en viss självbehärskning och tänka långsiktigt. Även om man kan ha tur någon eller några enskilda gånger måste man tänka mer på sannolikheten i längden att man ska vinna. Särskilt när det gäller turneringar och när det är många personer involverade.

Spelbara händer

Det är inte bara själva korten man får som spelar roll. Det spelar också roll hur mycket som har satsats under spelets gång och hur många som är med i den enskilda spelrundan. En huvudregel är dock att aldrig spela kort som är olika i färg och för långt ifrån varandra för att få stege på floppen. korten 2 och 7 i olika färger är exempel på detta och anses i allmänhet vara den sämsta handen man kan ha från start. Låga par som exempelvis par i fyror kan man spela om inte insatsen är alldeles för hög. Höga par som exempelvis par i ess bör i stort sett alltid spelas förutom om man leder och det är väldigt många med i handen med en stor insats.

Andra händer som i stort sett alltid bör spelas är höga “suited connectors” alltså kort som är tillräckligt nära varandra för att man ska kunna få stege på floppen och i samma färg som exempelvis ess och kung i hjärter.

Related Posts

About The Author

Add Comment