Årets VM ser ut att kunna bli en riktig nagelbitare. Hittills har inget land trätt fram som en solklar vinnare, vilket innebär att världens alla fotbollsfans kan ha en eller flera rysare framför sig. För Sveriges del är det här den första VM-turneringen sedan 2006, då turneringen anordnades i Tyskland. Chansen att ta hem guldmedaljen verkar tyvärr inte vara så hög, då de aktuella oddsen endast är 151.00. Många svenska fans kommer säkert ändå att satsa på hemmalaget om de deltar i VM-betting, åtminstone om de spelar på möjligheten att ta sig vidare från gruppspel. Detta beror främst på att Sverige har lottats i samma grupp som Sydkorea, Mexiko, och de regerande världsmästarna Tyskland.

Oddsen att Sverige går vidare från grupp F är 2.10, medan oddsen för att tyskarna gör detsamma är 1.06. Med tanke på att Tyskland anses vara gruppens självklara etta kommer Sverige troligen behöva utmana Mexiko i kampen om andraplatsen. Det avgörande mötet äger rum den 27 juni, och är Sveriges sista match i gruppspel. Laget och spelarna är utan tvekan medvetna om vad som står på spel, och om det faktum att det här är den viktigaste matchen på många år. Om Sverige skulle lyckas gå vidare från gruppspel skulle det vara ett fantastiskt bevis på hur stora framgångar laget lyckats uppnå på senare år.

För tillfället är Emil Forsberg en av lagets självskrivna stjärnor. Efter att Zlatan Ibrahimović dragit sig tillbaka från den internationella fotbollsarenan har Forsberg hamnat ännu mer i rampljuset. Han har presterat oerhört bra i landslaget, och behöver fortsätta på det spåret om Sverige ska ha en chans i Ryssland. Är du nyfiken på hur Sverige står sig mot resten av världen, eller vad oddsen är för svenska framgångar i Ryssland? Spana in vår infografik för att ta reda på mer, och glöm inte att berätta för oss vad du tycker!